Pengedar Berdaftar Bagi  Elken Sdn Bhd


 [Laman Utama]  [MRT]  [Produk]  [Testimoni]  [Syarikat]  [Kenapa Elken]  [Aktiviti]  [Stokis]  [Pengedar] [Forum] [Pra Pendaftaran]

 
Tuan/Puan yang di hormati,

Assalamualaikum & Selamat Sejahtera. Sebelum saya meneruskan dengan lebih lanjut, saya memohon maaf dan mengucapkan ribuan terima kasih kerana sudi melawat laman ini di mana ianya akan memberikan suatu rahsia kesihatan yang mungkin kita tidak ketahui.

Saya bertujuan untuk memberikan kesedaran betapa pentingnya kita dalam menjaga tahap kesihatan usus dan kolon (usus besar) kita supaya sentiasa bersih dan sihat supaya proses pencernaan makanan dan menyerapan nutrient akan berjalan dengan lancar dan bebas dari toksid.

Untuk pengetahuan tuan/puan, di Malaysia kini telah timbul sejenis pembunuh yang berbahaya iaitu kanser kolon atau kolon bertoksid. Penyakit ini adalah punca utama kepada penyakit-penyakit lain seperti diabetes, tekanan darah rendah dan tinggi, sakit jantung, stroke, batu karang, migraine, alahan, penyakit kulit , gout, lemah tenaga batin, buasir, kurap, panau, badan lemah, kanser darah, kanser payu dara dan sebagainya. Memang tidak di nafikan penyakit penyakit tersebut datangnya dari cara pengambilan makanan yang tidak teratur dan mempunyai tahap bahan preservative dan kimia yang banyak, ianya juga berpunca dari pengambilan minuman yang tidak di tapis sehingga 99.99% tulen.

Mungkin tuan/puan pada masa ini tidak mempunyai penyakit sedemikian yang boleh mengugat kehidupan kita untuk masa sekarang. Tetapi kesan-kesan awal kita boleh dapati melalui penyakit-penyakit seperti sembelit, terlalu lama membuang air besar, nafas yg berbau, najis yang terlalu busuk dan hitam, najis yang terlalu cair dan berbiji2 dan adakah tuan/puan tahu, usus yang baik kita dapat ketahui melalui najis yang berbentuk pisang (melengkung). Tetapi sekiranya tuan/puan mempunyai penyakit berbahaya seperti yang tertulis di perenggan 3, tuan/puan perlulah membersihkan usus/kolon tuan/puan sebelum memulihkan penyakit tersebut di mana apabila kolon/usus yg sudah bersih dapat menyerap unsur-unsur perubatan dengan berkesan dan lebih cepat dgn ini akan menjimatkan kos perubatan tuan/puan.

Sekiranya tuan/puan merasakan cara ini lebih tinggi kos nya, tuan/puan perlu bandingkan dengan perubatan hospital yang mencecah ribuan ringgit sekiranya penyakit ini sudah kronik dan serious, kos-kos perjalanan, dan kos kekerapan pengambilan ubatan hospital yang hanya berkonsep menahan rasa sakit tetapi tidak menghilangkan penyakit.

Berbalik pada asal kejadian tubuh, tubuh kita terbentuk melalui pengabungan dan pembesaran sel2 dimana sel2 tersebut mendapat zat makanan iaitu nutrient dan mineral dari pengambilan makanan dari kecil lagi. Maka kita ialah apa yang kita makan dari kecil lagi, sekiranya cukup zat, nutrient,fiber dan mineral kita ambil dari kecil, maka alhamdulillah, sihatlah kita, tapi sekiranya makanan berlemak dan kurang fiber kita ambil sejak kecil, maka kuranglah kesihatan kita dan mungkin menjadi obesiti. 

Dari ini, kita faham bahawasanya usus kita memainkan peranan yang penting dalam tumbesaran kita. Sekiranya berpuluh tahun kita banyak mengambil makanan berlemak dan kurang mengandugi fiber untuk membantu proses pencernaan air besar/kecil. Maka tidak mustahil usus kita sudah tidak sihat dan sudah diselaputi oleh lemak dan najis beronggok yang tidak dapat dibuang selama perpuluh tahun, untuk pengetahuan tuan/puan, lemak / najis terlonggok yang berada di dalam usus kita adalah beracun/bertoksid di mana sekiranya kita menyuntik seekor tikus dengan toksin tersebut walaupun dengan kadar yg sedikit, tikus tersebut akan mati. 

Sedarlah betapa pentingnya kebersihan usus untuk menyelamatkan nyawa anda, bukan orang yang obesiti sahaja yang berisiko menghidapi penyakit kolon dan penyakit-penyakit yang lain, malah orang yang normal juga berisiko sedemikian.

Saya berbesar hati ingin memberi khidmat mengenal pasti adakah tuan/puan mempunyai risiko penyakit kolon dan menunjuk cara bagaimana menyembuh penyakit berbahaya melalui 4 langkah Konsep Terapi Pembaharuan Molekul (MRT) iaitu pembersihan dalaman badan, pengambilan makanan seimbang, peningkatan pengambilan oksigen bekualiti dan pengawalan kesihatan di mana mendapat kelulusan kerajaan Malaysia, halal, berkesan dan tanpa kesan sampingan buruk.

Untuk pengetahuan sekali lagi, kita tidak seharusnya menolak terus perubatan hospital kerana ianya akan memberikan rasa kelegaan daripada kesakitan, tetapi pengabungan ubat-ubatan dan cara MRT akan melengkapkan proses penyembuhan tanpa rasa sakit. Sekiranya tuan/puan hanya mengambil ubatan hospital sahaja, ianya tidak akan menjamin bahawa penyakit tuan/puan akan sembuh.

Untuk pengetahuan pihak tuan/puan, semenjak saya menceburi dalam bidang ini , sudah ramai yang saya menasihati cara MRT ini dan nampaknya ia sangat berkesan dan menyembuh dengan cepat. Semoga tuan/puan dapat penyelesaian seberapa segera bagi mengelakkan terjadinya perkara tidak di ingini.

Terima Kasih

 

Ramdhan Ismail 0123826762.

Pengamal Konsep Terapi Pembaharuan Molekul (MRT)